Dual Lift® sistem

DUAL LIFT® SISTEM je hkrati izredno enostaven in skrajno učinkovit. Izhaja iz ugotovitve, da je za dosego optimalnih rezultatov pri negi kože potrebna ločitev funkcionalnosti kozmetičnih izdelkov: na eni strani globoko prodirajoče kozmetično aktivne sestavine, na drugi strani pa zaščitne kreme, ki ostanejo na zgornjih plasteh kože. To zagotavlja doseganje maksimalnih učinkov, brez kompromisov.

DUAL LIFT® sistem – temeljni liniji izdelkov

Obnova globljih plasti kože z HYA 4 geli, zaščita in nega zgornje plasti kože z LIA C 6® kremami.

Naša koža: manj kot milimeter »visoke tehnologije«

Ko se dotaknemo naše kože, začutimo zunanji, epidermalni sloj, ki ga imenujemo » stratum corneum« ali rožena plast. Ta sloj v resnici sestavljajo rožene celice, ki so nastale v roku 4 do 5 tednov z delitvijo celičnih jeder v bazalni plasti. V času njihove migracije od bazalne plasti navzgor proti roženi plasti, celice izgubljajo notranji material, ki je nato vgrajen v t. i. kožne lipide. Ti kožni lipidi so neke vrste »malta«, ki povezuje rožene celice v nekakšno napredno streho. Ta preprečuje, da bi se naša koža izsušila, kot se izsuši meduza na soncu.

To občutljivo zaščito, ki temelji na modelu »malte in opek«, lahko poškodujejo zunanji dejavniki. Umivanje in čistilne navade lahko poškodujejo del lipidov; podoben učinek imajo lahko emulgatorji, ki se uporabljajo v kozmetiki, saj odplaknejo del zaščitnih »opek« in tako naredijo kožo bolj suho in občutljivo. Naš Dual Lift® sistem vsebuje le učinkovine, ki spoštujejo naravno sestavo in potrebe naše kože.

Zaščita – z LIA C 6® kremami

Pri nas uporabljamo posebne kreme brez emulgatorjev.  Poleg tega, da preprečujejo učinek izsuševanja kože, imajo sestavo, ki je zelo podobna naravnim lipidom: krema takoj po nanosu zapolni nastale vrzeli v roženi plasti in tako omogoči ponovno vzpostavitev epidermalne bariere.

To pa je le ena od treh glavnih lastnosti, ki jo koži nudijo naše kreme LIA C 6®.

Druga (in najpomembnejša) lastnost krem LIA C 6® je zaščita pred staranjem kože (LIA – Light Induced Aging), ki jo povzroča UVA svetloba.

UVA svetloba je vzrok za več kot 60 % gub, ki nastanejo z našim staranjem. Patentirana mešanica UV filtrov skupaj z lovilci prostih radikalov v naših kremah, praktično popolnoma preprečujejo nastanek gub. Dokažemo lahko, da se koža, ki je zaščitena pred svetlobo, v enem letu postara le za približno 6 mesecev.

Tretja pomembna lastnost krem LIA C 6® za nego kože je bogata mešanica sestavin v kolagenskem boosterju, ki po več tednih uporabe dokazano in vidno pomlajujejo  poškodovani kolagen. Zato so LIA kreme  vse, kar potrebujete za obnovo in vzdrževanje kože na dolgi rok.

Obnova – Hialuronski geli z vsebnostjo kozmetično aktivnih sestavin

Kaj pa poškodbe kože iz preteklosti? Za globinsko obnovo kože smo razvili linijo izdelkov HYA 4. Namenjena je obnovi globljih plasti kože, kjer se nahajajo gube. Geli HYA 4 so zasnovani na 4 tipih hialurona, ki pokrivajo celotno območje hialuronov, od kratkih do dolgih verig. Zaradi 4 hialuronskih frakcij, ki imajo izrazito nosilno (transportno) funkcijo, lahko kozmetično aktivne sestavine prodrejo globoko v kožo. Takšen način ima dve glavni prednosti: 

  1. Hialuronske kisline lahko prodrejo globoko v kožne plasti skupaj z kozmetično aktivnimi učinkovinami (to še posebej velja za kratkoverižne hialurone).
  2. Ta način smo uporabili za reševanje najpomembnejših težav v kozmetiki, kakršne so gube, akne – nečista koža, težave s kapilarami (ki se kažejo v kožni rdečici), rosacea in celo temni krogi okoli oči, podočnjaki, …

Za podrobnejši ogled naših izdelkov kliknite tu >>